Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyskland vurderer å gjøre offentlig transport gratis

VURDERER GRATIS TRANSPORT: Tysklands miljøminister Barbara Hendricks sammen med EUs miljøkommissær Karmenu Vella.
VURDERER GRATIS TRANSPORT: Tysklands miljøminister Barbara Hendricks sammen med EUs miljøkommissær Karmenu Vella. Foto: Geert Vanden Wijngaert (AP)
Tyskland vurderer å gjøre offentlig transport gratis i et forsøk på å bekjempe luftforurensing, ifølge et brev til EUs miljøkommissær.

Mens norske politikere sørger for at priser på kollektivtrafikken tikker oppover, vurderer tyske politikere å gjøre kollektivtrafikken gratis.

Fra januar: Bergen får de dyreste bussbillettene i landet

Brevet er undertegnet tre tyske ministre, deriblant miljøminister Barbara Hendricks.

– Effektiv bekjempelse av luftforurensing uten unødvendige forsinkelser har høyeste prioritet i Tyskland, heter det i brevet.

Forslaget skal testes i fem byer, deriblant Bonn, Essen og Mannheim, innen slutten av året. Det foreslås også strengere restriksjoner på utslipp fra busser og taxier, soner for lave utslipp eller støtte til bildelingstjenester.

Forslagene kommer etter at EUs miljøkommissær Karmenu Vella 30. januar ga Tyskland og ni andre EU-land et ultimatum om å legge fram tiltak for å hindre luftforurensing dersom de vil unngå juridiske konsekvenser.

Sammen med Tyskland er Frankrike, Italia, Romania, Slovakia, Spania, Storbritannia, Tsjekkia og Ungarn landene som risikerer å bli trukket for EU-domstolen for å ha latt luftforurensingen nå ulovlig høye nivåer.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!