RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyvstartet 17. mai-feiring

(Steinar Figved)
Sist oppdatert:
Rundt 10.000 mennesker bidro til 17. mai-stemningen i New Yorks gater søndag under den tradisjonelle norske paraden i Brooklyn. Se bildene her.

Store deler av bydelen Brooklyn var stengt av for å slippe til den norske paraden langs fifth avenue.

- Dette var en kjempeopplevelse. Været ble varmt og fint, og det var god stemning i gatene, forteller journalist i Agderposten, Karl Johan Emanuelsen, til TV 2 Nettavisen.

I paraden deltar ulike grupper - som idrettsklubber, musikkorps, de norske kirkene og andre foreninger. Trolig deltok så mange som 10.000 mennesker i paraden. Mange av disse er amerikanerne med norske aner.

Selv er Emanuelsen på ferie, men rapporterer hjem til Agderposten om Arendal Veterankorps, som i år var gjestekorps ved paraden.

- Det er en tradisjon at det norske Amerika feirer 17. mai på den nærmeste søndagen til selve dagen. Paraden skal være det lengste 17. mai-toget i verden etter barnetoget i Oslo, sier Emanuelsen.

På ekte amerikansk vis består paraden av motoriserte flåter. Langs ruta ble det solgt flagg og trompeter i norske og amerikanske farger.

Årets hovedtaler var visegeneralsekretær i FN, Jan Egeland. Tradisjonen tro ble det også kåret en Miss Norway of Greater New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere