RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

U-landene blir rikere

Den kraftige veksten i verdensøkonomien gjør at FNs milleniumsmål om å halvere antall fattige i verden innen 2015, plutselig er innen rekkevidde.

Mange u-land opplever nå den sterkeste økonomiske veksten siden 1974, og millioner av mennesker er i ferd med å løftes ut av fattigdom. Økt verdenshandel har gitt en kraftig vekst i verdensøkonomien, som nå kommer mange av de fattigste landene til gode. Mange U-land har nå en sterkere vekst enn den vestlige industrialiserte verden, skriver Aftenposten.

Ifølge Verdensbankens årlige rapport om utviklingen i verdensøkonomien, har U-landenes andel av verdenshandelen steget fra 19 prosent i 2000, til 23 prosent i 2004. Kinas økonomiske mirakel er selvfølgelig en viktig forklaringsfaktor på dette. Landene sør for Sahara har dessverre i liten grad tatt del i handels- og velstandsøkningen.

Verdensbaken tror verdensøkonomien vokser med 4 prosent i år, men tror veksttakten vil avta noe i 2005 og 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere