RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UD avviser beskyldninger om fyllebråk

Den norske ambassadøren i Aserbajdsjan, Steinar Gil, har overlevert en note fra Utenriksdepartementet til Aserbajdsjan, der beskyldningene om udiplomatisk oppførsel fra ambassadørens side avvises.

Det er aserbajdsjanske religiøse ledere som har satt fram beskyldningene mot ambassadøren. De hevder at han 4. juli gikk beruset inn i en moské i hovedstaden Baku iført sko, før han skjelte ut mennesker utenfor moskeen.

Ambassadør Gil overleverte selv noten til det aserbajdsjanske utenriksdepartementet, der beskyldningene blir tilbakevist.

Ifølge informasjonsrådgiver Cathrine Andersen i UD er det ikke første gang Gil blir personangrepet i aserbajdsjanske medier, og hun sier noten gir ambassadøren full støtte, og at UD ønsker å legge vekt på det gode samarbeidet Norge har med Aserbajdsjan.

- Denne saken er ute av verden, sier Andersen.

- Alle beskyldningene blir avvist, sier Gil selv.

- Jeg vet godt hva som gjelder i moskeer og kirker, og jeg kan fortelle at jeg ikke ville tillate slike ting som jeg ble anklaget for.

Gil skal den 4. juli ha befunnet seg utenfor Juma-moskeen i Baku sammen med journalister og andre diplomater da politiet gikk inn i moskeen og fjernet folk med makt. Ambassadøren har tidligere uttrykt bekymring for episoder i moskeen, og sier at myndighetene gjør overgrep på folks religionsfrihet der.

Ifølge myndighetene samler folk seg ulovlig i moskeen ettersom de ikke har registrert seg i et religiøst samfunn.

(©NTB-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere