RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UD avviser terroralarm

Sist oppdatert:
Pakistanske myndigheter sendte ut elitesoldater etter terroralarm.

Den engelskspråklige pakistanske avisen The Dawn skriver, ifølge VG, at regjeringen i Pakistan har slått terroralarm. Elitesoldater er sendt ut for å bevokte flere mulige terrormål.

Bakgrunnen er en etterretningsrapport som sier at fem terrorister vil slå til «et eller annet sted»

De første opplysningene gikk ut på at den norske ambassaden i Islamabad var et at stedene som ble bevoktet, men UD avviser dette.

- Vi har vært i kontakt med ambassaden, og de sier det ikke er noen pakistanske soldater utenfor ambassaden. De har heller ikke blitt kontaktet av pakistanske myndigheter, sier kommunikasjonsrådgiver Bjørn S. Jahnsen i UD til Nettavisen.

- Mulig selvmordsangrep
Det er meldinger om et mulig selvmordsangrep som er bakgrunnen for tiltakene.

Ifølge etteretningen skal terrorister slå til et sted i landet, slik deres sammensvorne gjorde onsdag, da 42 rekrutter til den pakistanske hæren ble drept i Dargai melder den engelskspråkelige pakistanske avisen The Dawn.

42 mennesker ble drept og et titalls såret i selvmordsangrepet i Nordvest-provinsenen militærleir nordvest i Pakistan onsdag morgen. Det er ikke kjent hvem som sto bak aksjonen. men Dargai er kjent som en bastion for en militant islamistisk gruppe som støtter Taliban i Afghanistan. Gruppen ble forbudt av pakistanske myndigheter i 2002.

Hevet sikkerhetsnivå
Offisielle kilder sier fredag at alle de provinsielle myndigheter og myndighetene i Islamabads hovedstad, har fått ordre om å heve nivået på sine sikketrhetsstyrker til høyt.

- Vi tar ingen sjanser. Den oppgraderte sikkerheten vil forsikre at den som forsøker å angripe, vil få det vanskelig med å gjennomføre et slik angrep, sier en talsmann for politet.

Natt til tirsdag ble vel 150 av Pakistans elitesoldater og et stort antall av ordenspoliti plassert ved Margalla-veien, og ved ambassadene til Norge, Danmark og Kina. De grønne området var fullt av soldater, sier en sikkerhetskilde.

Tidligere skal 300 av Pakistans elitesoldater være utplassert på sensitive steder i Islamabad.

Til og med de som går på gaten er blitt bedt om å flytte seg av sikkerhetsstyrkene, sier en talsmann.

Sikkerhetsstyrker i sivil har også blitt bedt om å se etter passasjerer eller andre som kan se mistenkelige ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere