UD ber nordmenn forlate Syria

Foto: - (Afp)

Utenriksdepartementet skjerper reiserådene til Syria etter å ha nedbemannet sin egen ambassade.

03.02.12 12:31

Utenriksdepartementet har i lang tid hatt et råd til nordmenn om ikke å reise eller oppholde seg i Syria. Men nå har departementet valgt å skjerpe rådene.

- Det er på grunn av utviklingen i sikkerhetssituasjonen at vi har gått ut med en oppfordring til nordmenn om å forlate Syria, sier underdirektør i Utenriksdepartementet, Frode Andersen O. Andersen, til Nettavisen

Redusert bemanning
Advarselen mot å reise og oppholde seg i Syria kom dagen etter at UD kunngjorde hjemkalling av flere ambassadeansatte fra Damaskus.

- Det er knyttet til den beslutningen om å redusere bemanningen på vår egen ambassade i Syria, som gjør at vi har begrenset kapasitet til å bistå nordmenn i Syria, sier Andersen.

Den norske ambassaden i Damaskus har på nåværende tidspunkt en bemanning på to personer.

- Vi har ikke eksakt antall på nordmenn som oppholder seg i Syria, men det er et lite antall, sier han.

- 5400 drepte
FN har kommet med et forsiktig anslag på 5400 drepte siden uroligheten brøt ut i mars måned i fjor. President Bashar al-Assad nekter å innfri demonstrantenes krav om å trekke seg fra makten, og har heller besvart ropene om frihet med drap og forfølgelse.

FNs sikkerhetsråd arbeider med et utkast til en resolusjon til nye straffesanksjoner mot regimet. Men mye kan tyde på at Russland, som har vetorett, vil sette en stopper for resolusjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.