RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UD mangler fortsatt kontakt med fem norske i Nepal

Røde Kors har delt dette bildet av en teltleir satt opp i et åpent område i nærheten av bolighus i Katmandu. Frykten for etterskjelv og ødelagte boligkonstruksjoner gjør at mange i Nepal sov ute for tredje natt på rad.
Røde Kors har delt dette bildet av en teltleir satt opp i et åpent område i nærheten av bolighus i Katmandu. Frykten for etterskjelv og ødelagte boligkonstruksjoner gjør at mange i Nepal sov ute for tredje natt på rad. Foto: Handout (Reuters)
Sist oppdatert:
Norske myndigheter mangler fortsatt kontakt med inntil fem personer som de tror er i jordskjelvrammede Nepal.

– Det er fortsatt ikke noe nytt om dem, sier kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Lothe Salvesen i Utenriksdepartementet (UD) til NTB tirsdag morgen.

Les også: Ennå ikke mulig å forutsi jordskjelv

Det er ikke meldt om noen skadde eller omkomne fra Norge etter jordskjelvkatastrofen som har rammet åtte millioner mennesker i Nepal.

Over 200 nordmenn var i Nepal da det kraftigste skjelvet rammet sist lørdag. Norske myndigheter vil hjelpe og bistå de nordmennene som vil ut av landet, men påpeker at det viktigste nå er å få inn livreddende hjelp til Nepal.

Les også: Mir (9) skal finne overlevende i jordskjelv-ruinene

Over 4.300 mennesker er så langt bekreftet omkommet, og stadig hentes døde ut av ruinene. Over 1,4 millioner mennesker trenger mat, og det er også mangel på vann og medisiner, advarer FN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere