UD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka

Utenriksdepartementet ber folk unngå reiser som ikke er strengt nødvendige og ber reisende til Sri Lanka holde seg unne religiøse og offentlige steder inntil videre. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB scanpix

Utenriksdepartementet ber folk unngå reiser som ikke er strengt nødvendige og ber reisende til Sri Lanka holde seg unne religiøse og offentlige steder inntil videre. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Utenriksdepartementet har endret sitt reiseråd for Sri Lanka og fraråder reiser og opphold som ikke er strengt nødvendige.

22.04.19 11:19

Det offisielle reiserådet ble oppdatert søndag kveld, i etterkant av bombeangrepene som har kostet minst 290 mennesker livet. På mandag bekreftet Sri Lankas regjering at islamistgruppen National Thowheeth Jama'ath (NTJ) sto bak terrorangrepene på Sri Lanka, der 290 personer ble drept av sju selvmordsbombere.

«Alle reisende bes om å holde seg i ro, og ikke oppsøke religiøse og offentlige steder til situasjonen er avklart. Følg med på lokale medier og følg råd fra lokale myndigheter», skriver UD i forbindelse med det oppdaterte reiserådet.

Nordmenn som befinner seg på berørte steder oppfordres til å gi familie og venner beskjed om at de er trygge.

Departementet minner også om at sosiale medier er stengt i perioder og at det er innført strengere sikkerhetstiltak på flyplassen, men at denne fortsatt er åpen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.