RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UD stengte nettside

Sist oppdatert:
Svensk UD stengte torsdag ettermiddag en nettside som publiserte en tegning av profeten Muhammed.

Det svenske sikkerhetspolitiet, Säpo, og svensk UD samarbeidet om å få internettleverandøren til Sverigedemokratarna til å stenge siden deres.

- Forferdelig
- Det er forferdelig at en liten gruppe svenske ekstremister utsetter svenske statsborgere for åpenbar fare, sier utenriksminister Laila Freivalds til Dagens Nyheter.

Den direkte årsaken er at organisasjonen publiserte en tegning av profeten Muhammed. Det er ikke kjent om dette var en av de 12 karikaturtegningene som Jyllands-Posten og Magazinet har publisert tidligere.

Fare for Sverige
- Vi synes dette var den beste måten å løse dette på etter at både utenriksdepartementet og Säpo var i kontakt med oss, sier Anna Larsson i ledelsen for web-hotellet som er ansvarlige for siden.

Stengingen følger en lang etterforskning av Sverigedemokratarnas hjemmeside. Säpo klassifiserer innholdet på siden som en fare for Sverige og svensker i utlandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere