*Nettavisen* Nyheter.

UD vet ikke hvor 13-åring er

Hun var den eneste overlevende da den irakiske familien, bosatt i Bergen, havnet i en bilulykke i Syria forrige uke. Nå aner ikke norske myndigheter hvor hun er.

11.08.05 08:46

Ifølge Bergens Tidende har nemlig jentas onkel, som bor i Tyskland, reist til Syria. Han har fortalt til norske myndigheter at han ønsker å få med seg 13-åringen og hennes fire døde familiemedlemmer over grensen til Suleimaniya i Irak hvor de døde skal begraves.

Han skal ifølge pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten i UD ha uttrykt at han ikke ønsker at den norske ambassaden skal engasjere seg.

- Og det respekterer vi. Men ambassaden står gjerne til tjeneste dersom det skulle være behov for det, sier Sandsten til Bergens Tidende.

Jenta og familien fra Irak har de siste to årene bodd i Fana i Bergen kommune. 13-åringen er ikke norsk statsborger, men har gyldig oppholdstillatelse i Norge, dersom hun ønsker å returnere hit. Hun har imidlertid ingen annen familie i Norge og hennes onkel er etter ulykken hennes nærmeste familie. Hvorvidt 13-åringen og hennes onkel nå har klart å krysse grensa til Irak, vet ikke den norske ambassaden ifølge BT.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag