RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ufarlig granat funnet nær Bush

Foto: Reuters/Scanpix
Granaten som tirsdag ble funnet 30 meter fra USAs president George W. Bush, var ufarlig.

En talsmann for det amerikanske Secret Service opplyste tirsdag at de hadde fått beskjed om at en granat ble kastet mot stedet der Bush talte til innbyggerne i Tbilisi. Granaten hadde truffet en av de fremmøtte i ryggen, og ble liggende på bakken uten å eksplodere. Saken ble etterforsket som et mulig attentat mot den amerikanske presidenten.

Onsdag opplyser imidlertid Gela Bezhuashvili, sjefen for Georgias nasjonale sikkerhetsrådet, at granaten ikke ble kastet mot Bush, men ble funnet på bakken 30 meter fra talerstolen der Bush og Georgias president Mikhail Saakashvili sto. Granaten var dessuten ufarlig, ifølge sikkerhetssjefen.

- En sovjet-produsert RPG-5 håndgranat ble funnet på plassen, sier Berzhuashvili ifølge nyhetsbyrået AP onsdag, og fortsetter:

- Formålet er klart - å skremme folk og få oppmerksomhet fra media. Dette målet er nådd, og det er også grunnen til at jeg kan snakke med dere nå.

- Det var uansett aldri noen fare for presidentene, sier han. - Jeg er ingen ekspert, men det var umulig å detonere den på stedet, understreker sikkerhetssjefen.

Ifølge en talskvinne for USAs ambassade, vil saken bli etterforsket av spesialister i Georgia og USA i fellesskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere