Gå til sidens hovedinnhold

- Ufattelige ødeleggelser etter jordskjelvet i Kina

- Ødeleggelsene etter jordskjelvet er ufattelige, sier TV 2s reporter i Beichuan.

Ødeleggelsene i Beichuan, et av de hardest rammede områdene etter jordskjelvet i Sichuan-provinsener i Kina, er så omfattende at reportere på stedet har vanskelig for å finne ord.

- Dette er vanskelig å beskrive det vi ser i Beichuan. Et forferdelig syn møtte oss, sier TV 2s reporter på stedet, Kjetil Iden. Han forteller om redningsarbeidere som forsøker å grave ut skolebarn med bare hendene, om kroppsdeler som stikker ut av ruinhaugene og om ødeleggelser som er så omfattende at det vil ta lang tid å bygge samfunnet opp igjen.

Se videoinnslag fra TV 2: - Et ufattelig syn

Avisa The Independents mann i Beichuan beskriver byen som «et glimt av helvete». Beichuan ligger i en vakker dal og hadde 160.000 innbyggere. Nå er alle borte. Enten er de døde eller de har måttet forlate sine ødelagte hjem. Beichuan lå så nær episenteret at byen ikke hadde en sjanse. Det meste av byen er ødelagt. Og tusenvis av lik ligger fortsatt begravet i ruinene, skriver The Independent på nett.

Presidenten besøkte katastrofeområdet

Kinas president Hu Jintao besøkte fredag Beichuan. 50.000 mennesker fryktes omkommet i Sichuan-provinsen etter mandagens jordskjelv. Så langt er det bekreftet 20.000 døde mens tusenvis av mennesker er fortsatt savnet. Presidenten sier redningsarbeidet nå er inne i en kritisk fase, melder nyhetsbyrået Xinhua ifølge BBC News.

Arbeider mot klokka
Redningsteam fortsetter å finkjemme ødelagte hjem og skoler på jakt etter overlevende, men tiden er i ferd med å renne ut med tanke på å finne overlevende i ruinene.

- Vi skal gjøre alt vi kan, jobbe mot klokka og overvinne alle vanskeligheter for å oppnå en endelig seier i redningsarbeidet, sa presidenten.

Får hjelp fra utlandet
Utenlandske redningsteam er også i sving i katastrofeområdene. Fredag morgen ankom 31 japanske eksperter, og et spesialteam med redningshunder er ventet senere i dag. Også Russland, Sør-Korea og Singapore sender redningsteam for å bistå i arbeidet, melder BBC News.

Ifølge statlige kinesiske medier har hæren nå nådd alle de rammede områdene. 60.000 mennesker som ble fanget eller skadet da jordskjelvet rammet skal ha fått hjelp.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?