RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Ufo» slapp bombe

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
USA gjennomførte en vellykket test med en ny type ubemannet bombefly i helgen. Flyet ser mest ut som en flygende tallerken.

USA tok søndag et nytt steg i utviklingen som kan lede til at menneskelige piloter slipper å delta på farlige oppdrag.

Uten mennesker om bord tok Boeings X-45 av fra Edwards flybase i California, og slapp en 114 kilos uvirksom bombe mot en lastebil. Bomben traff noen få centimeter fra lastebilen, ifølge Boeing.

- Dette er et stort skritt for oss. Det viser evnen ubemannede fly har med våpen, sier Rob Horton, Boeings oppdragsleder for prosjektet.

Flyet var forhåndsprogrammert og brukte GPS til å justere kursen underveis. Bomben ble sluppet fra 10.670 meters høyde mens flyet fløy i 700 kilometer i timen.

Det amerikanske militæret håper å bruke flyet i framtiden til farlige oppdrag, som å slå ut fiendens bakke-til-luft-rakettstystemer for å klargjøre veien for menneskelige piloter.

X45-flyet har et vingespenn på 10,4 meter og veier 3,6 tonn uten last. Det er den første dronen som er laget spesielt med tanke på å levere våpen. Tidligere robotfly, som spionflyet Predator som er blitt brukt i Afghanistan og Irak, er blitt bygget om for å kunne ha med seg våpen på oppdrag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere