Gå til sidens hovedinnhold

«Uhyret fra Ardenne» i retten

To ganger i året jaktet den franske seriemorderen Michel Fourniret på jomfruer med hjelp av kona. Torsdag startet rettssaken mot dem.

Rettssaken mot 65 år gamle Michel Fourniret og hans seks år yngre kone Monique Olivier startet i Charleville-Mezieres torsdag.

Men Fourniret var ikke særlig samarbeidsvillig i retten torsdag.

- Hvis ikke dørene lukkes, sier jeg ingen ting, skrev han på et skilt som han holdt opp i retten i går.

Siden han ikke får dette kravet innfridd, nektet han å si noe som helst, og han akter ikke til å være til stede under resten av rettssaken, skriver Aftenposten.

Borføring, voldtekt og drap
Fourniret har tilstått drap på åtte jenter i alderen 12 til 21, samt en mann. Tiltalen lyder på bortføring, voldtekt og drap på sju av jentene, skriver NTB.

Men han var ikke alene om å begå drapene. Kona, Monique Olivier, skal ha hjulpet han med å finne jomfruer som han kunne misbruke og ta livet av.

Under avhør har elektrikeren fortalt hvordan han gikk på «jomfrujakt» to ganger i året.

- Jeg er besatt av jomfruer, har Fourniret tidligere uttalt.

Enorm medieinteresse
Franske myndigheder mener Fourniret er en av landets verste seriemordere gjennom tidene, og at han mye mulig har flere drap på samvittigheten. Det har, derimot, Fourniret hittil nektet for, skriver den danske avisen Ekstra Bladet.

Medieinteressen rundt rettssaken har vært enorm. Fourniret blir kalt «Monsteret i Ardennene» av fransk presse, og går også under navnet «Den franske Dutroux».

Michel Fourniret ble pågrepet i Belgia i 2003 da en 13 år gammel pike klarte å flykte fra franskmannens varebil. Jenta noterte registreringsnummeret på bilen og Fourniret ble pågrepet av belgisk politi kort tid etter. Senere ble han utlevert til hjemlandet, skriver NTB.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre