RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukraina ett år etter

Sist oppdatert:
Ukrainerne nærmer seg valgurnene, ett år etter den oransje revolusjon.

Ett år med demokratisk styre har likevel ikke vært så bra som mange hadde håpet på, og president Viktor Justsjenko er slettes ikke trygg på at hans parti tar seieren hjem i parlamentsvalget.

Reformene som ble lovet under valgkampen har gått sakte å sette i verk. Økonomien har blitt verre, og opposisjonen som sto så samlet under fjorårets revolusjon har blitt splittet av interne maktkamper.

Valgene som nå kommer blir regnet for å være de mest demokratiske noensinne avholdt i en tidligere sovjetisk republikk. 45 partiet skal delta, og nesten 2.000 internasjonale observatører vil være tilstede.

- Dette er det første valget etter at støvet fra revolusjonen har lagt seg, og det er virkelig viktig å se hvor langt landet har kommet siden da. Både med tanke på hvordan valget er organisert, og hvordan det politiske bildet tegner seg, sier Urdur Gunnarsdottir fra OSSE til BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere