RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukraina går inn for begrenset selvstyre i øst

Den ukrainske nasjonalforsamlingen har godkjent et forslag som gir begrenset selvstyre til de separatiststyrte områdene øst i landet.

Nyhetsbyrået Reuters melder at områdene vil få såkalt spesialstatus, noe som innebærer en viss grad av selvstyre over en treårsperiode. Nasjonalforsamlingen har også godkjent et amnesti til de som har kjempet på separatistenes side i konflikten.

Forslagene er ledd i en fredsplan mellom de prorussiske separatistene og myndighetene i Kiev. I tillegg har ukrainske myndigheter foreslått å holde lokalvalg i regionene Donetsk og Luhansk 7. desember.

Fredsplanen inkluderte også en våpenhvile, men denne er brutt flere ganger. Tirsdag la FN fram nye tall som viser at nærmere 3.200 mennesker har blitt drept i Øst-Ukraina siden kampene mellom separatistene og ukrainske styrker begynte i april. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere