*Nettavisen* Nyheter.

Ukraina til OSSE: – Russland invaderer oss

Russland er i ferd med å invadere Ukraina, hever den ukrainske ambassadøren til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

28.08.14 16:36

– Vi har registrert en direkte invasjon gjennomført av russiske militære i de østlige delene av Ukraina, sa ambassadør Ihor Prokoptsjuk torsdag.

Han uttalte seg kort etter at OSSE-landene hadde vært samlet til krisemøte om situasjonen i Ukraina.

En kilde i NATO sier til nyhetsbyrået Reuters at anslagsvis 1.000 russiske soldater opererer i Ukraina.

– De støtter opprørerne og kjemper sammen med dem, hevder kilden.

Regjeringen i Russland avviser på sin side at russiske soldater befinner seg i nabolandet Ukraina.

Putin-rådgiver: – Russland invaderer Ukraina

Et av medlemmene i president Vladimir Putins eget menneskerettsråd mener Russland er i ferd med å invadere Ukraina.

– Når mengder av folk, som følger ordre fra kommandanter, med stridsvogner, pansrede kjøretøyer og tunge våpen krysser grensen til et annet land, så kaller jeg det en invasjon, sier Ella Poljakova til nyhetsbyrået Reuters.

Den russiske regjeringen har gjentatte ganger avvist at russiske soldater opererer i Ukraina. Både den ukrainske regjeringen, USA, NATO og en lokal opprørsleder i Øst-Ukraina bekrefter imidlertid at russiske styrker deltar i kampene i landet.

Russland: – Ingen russiske soldater i Ukraina

Det er ingen russiske soldater i Øst-Ukraina, hevder Russlands ambassadør til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

Ambassadør Andrej Kelin tilbakeviste anklagene mot Russland etter et OSSE-landene hadde vært samlet til krisemøte om konflikten i Ukraina torsdag.

Både regjeringen i Ukraina, USA, NATO og en lokal opprørsleder i Øst-Ukraina har bekreftet at russiske styrker deltar i kampene i landet.

En gruppe russiske fallskjermsoldater ble pågrepet øst i Ukraina for noen dager siden. Myndighetene i Russland forklarte hendelsen med at soldatene hadde krysset grensen ved en feiltakelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.