RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukraina vedtok valgreformer

Sist oppdatert:
Den ukrainske nasjonalforsamlingen vedtok onsdag en rekke lover og konstitusjonelle endringer som skal gjøre slutt på krisen landet har vært inne i etter andre runde av presidentvalget 26. november.

402 av de 450 parlamentsmedlemmene støttet endringer i valgloven som skal forhindre valgfusk når ukrainerne igjen går til valgurnene for å velge ny president 26. desember, melder nyhetsbyrået Reuters.

Med samme stemmeantall vedtok parlamentet endringer i konstitusjonen, som betyr at økt makt til parlamentet og redusert makt for presidenten. Endringene innebærer også økt innflytelse for de ulike regionene i landet, i et forsøk på å stanse tilløpet til oppsplitting av Ukraina.

Under den andre runden av presidentvalget som ble gjennomført i november, ble det avdekket omfattende juks, og opposisjonskandidaten Viktor Jusjtsjenko nektet å godta det offisielle valgresultatet, som ga seieren til statsminister Viktor Janukovitsj.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere