Ukrainas nye president vil ha råd fra folket om hvordan landet bør forhandle med Russland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under et møte med parlamentarikere i Kiev tidligere denne uken. Foto: Ukrainas presidentkontor via AP / NTB scanpix

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under et møte med parlamentarikere i Kiev tidligere denne uken. Foto: Ukrainas presidentkontor via AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vil spørre folket om hvordan landet bør forhandle med Russland for å få slutt på krigen øst i landet.

Torsdag foreslo han å gjennomføre en undersøkelse slik at alle ukrainere kan si sin mening om hvorvidt det bør inngås en fredsavtale med Russland. Resultatet vil imidlertid ikke være juridisk bindende.

– Vi må lytte til hver enkelt, sa Zelenskyj i et møte med frivillige i militæret, ifølge en uttalelse som ble publisert av kontoret hans.

Ukrainas regjeringshær har de siste årene kjempet mot prorussiske separatister i Øst-Ukraina. Kampene brøt ut etter at den russiskvennlige presidenten Viktor Janukovitsj ble presset til å gå av i forbindelse med massedemonstrasjoner i Kiev for fem år siden.

Ifølge FN-anslag er rundt 13.000 mennesker drept i kampene.

Russland har representert opprørerne i internasjonale forhandlinger om krisen, men landet hevder at det verken har bidratt med soldater eller våpen til opprørerne.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.