RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukrainas president: – Vi er i krig med Russland

President Petro Porosjenko besøker en treningsleir for den ukrainske hæren i Tsjernihiv i Ukraina tidligere i mai. Foto: Reuters / NTB scanpix
President Petro Porosjenko besøker en treningsleir for den ukrainske hæren i Tsjernihiv i Ukraina tidligere i mai. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: Handout
Sist oppdatert:
Ukrainas president Petro Porosjenko betegner konflikten med Russland som en «virkelig krig» og sier at den ukrainske befolkningen bør være forberedt på en russisk bakkeoffensiv.

I et intervju med BBC fastslår han at han ikke stoler på sin russiske motpart Vladimir Putin, samtidig som han ikke har noe annet valg enn å forhandle med ham.

Han understreker også at krigen øst i Ukraina ikke står mellom Ukraina og russisk-støttede ukrainske separatister, men mellom Ukraina og Russland.

– Det faktum av vi har tatt russiske spesialsoldater til fange, er et sterkt bevis for det, sier Porosjenko.

På spørsmål om han frykter at Russland skal innlede en bakkeoffensiv i løpet av sommeren, svarer han:

– Jeg frykter ingenting. Jeg mener de forbereder en offensiv, og jeg mener vi bør være klare, sier Porosjenko, som føyer til at Ukraina ikke kommer til å gjøre noe som kan oppfattes som en provokasjon på russisk side. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere