*Nettavisen* Nyheter.

Ultimatum fra Abbas

Palestinernes statsminister Mahmoud Abbas ba torsdag parlamentet gi ham den støtten han trenger, eller avsette ham som statsminister.

04.09.03 12:53

- Enten sørg for sterk støtte til å utføre mandatet, eller trekk det tilbake, sa Abbas, som er låst i en maktkamp med president Yasser Arafat.

I praksis er dette et kabinettspørsmål fra Abbas til parlementet, som torsdag møttes for å drøfte regjeringens stilling, selv om han i ikke gjorde det formelt.

Abbas er låst fast i maktkampen med Arafat, som motvillig utnevnte Abbas til statsminister i april etter sterkt amerikansk press. USA vil ikke samarbeide med Arafat og vil bare forholde seg til den mer moderate Abbas. Arafat har på sin side ikke gjort statsministerjobben lett for Abbas.

Yasser Arafat var ikke til stede på møtet, men hans støttespillere tvang Abbas til å gå inn i parlamentsbygningen via bakveien. Noen prøvde å trenge seg inn i bygningen, mens maskerte menn med sverd og klubber sprayet slagord på veggen.

Samtidig tok Abbas til orde for at USA må stanse boikotten sin av Arafat, som sitter i husarrest i sitt hovedkvarter i Ramallah. Abbas beskrev Arafat som palestinernes konstitusjonelle, historiske og legitime president.

TV 2 Nettavisen kommer med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.