Gå til sidens hovedinnhold

Ulvejakten upopulær i utlandet

Norsk rovdyrpolitikk vekker oppsikt i utlandet. Svenskene raser og EU uttrykker stor skepsis. En samlet natuvernbevegelse flekker tenner.

Flere medier, fra BBC til New York Times og New Scientist , har omtalt den kontroversielle ulvejakten, skriver nettstedet Forskning.

Den svenske miljøvernministeren Lena Sommestad har fremført sterk kritikk mot Norges miljøvernminister Knut Arild Hareide, og uttrykt sin bekymring over Norges måte å håndtere den skandinaviske ulvestammen på.

Det samme gjør Barbara Helfferich, talskvinne for EUs miljøkommisær. Kritikken går først og fremst på at Norge legger hele ansvaret for bestandens overlevelse på svenskene.

Bråket startet for alvor da Direktoratet for naturforvaltning 6. januar besluttet å sette i gang lisensjakt på til sammen fem ulver i Hedmark. En samlet naturvernbevegelse klaget på vedtaket. Miljøverndepartementet opprettholdt direktoratets avgjørelse, på tross av klagen fra Norges naturvernforbund, WWF-Norge og Foreningen våre rovdyr. Sinnene kom ikke mindre i kok etter at jegere 21. januar skjøt feil ulv og felte en tispe i den beskyttede Gråfjellflokken.

Tirsdag denne uken leverte WWF, Naturvernforbundet og Foreningen våre rovdyr en begjæring til Namsretten om øyeblikkelig stans i den norske ulvejakta. Saken skal behandles i Oslo byrett tirsdag i neste uke, skriver Forskning.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken