RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulvetilhengere vil boikotte Alaska

Sist oppdatert:
Motstandere av ulvejakt i Alaska ber turistene ligge unna den amerikanske staten.

Dyreverngrupper fordømmer Alaskas målsetting om å redusere ulvestammen og krever turistboikott, melder Associated Press (AP).

De siste par årene har dyrevernorganisasjonen Friends of Animals arrangert hundrevis av demonstrasjoner over hele USA i protest mot Alaskas rovdyrprogram der målsettingen er å øke bestanden av elg og amerikansk reinsdyr gjennom økt avskyting av ulv.

Friends of Animals har særlig gjort seg bemerket med sine «hyler med ulvene»-markeringer der demonstranter utkledd som ulv har ult sin vrede i protest mot ulvejakten. Dyrevernorganisasjonen sier seg ferdig med denne type demonstrasjoner og håper i stedet at en turistboikott skal tvinge Alaskas guvernør Frank Murkowski til å bøye av.

Men Friends of Animals-leder Priscilla Feral beskriver guvernøren som ubevegelig og innrømmer at de så langt ikke har klart å overbevise ham om at det er galt å drepe ulv.

Alaskas naturoppsyn anslår at antallet ulv i staten ligger på mellom 7.000 og 11.000 dyr. Det er nok til å holde bestanden av elg og rein på et lavmål, mener myndighetene. Innbyggere som høster av elg- og reinbestanden har i lang tid klaget og krevd at antallet rovdyr holdes nede.

Så langt er det skutt 400 ulver siden den nye rovdyrplanen trådte i kraft i 2003. Jaktkvoten for ulv denne vinteren er på 400 dyr. Nylig ble det gitt mer enn 100 nye fellingstillatelser.

Protestene fra rovdyrforkjemperne har imidlertid hatt liten effekt på turistnæringen i Alaska. Antallet sommerturister økte fra 1,3 millioner i 2002 til 1,4 millioner i 2004. I år besøkte anslagsvis 1,5 millioner turister Alaska i sommermånedene, skriver AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere