*Nettavisen* Nyheter.

Ulykke rammet Heathrow

Foto: (EBU)

Heathrow flyplass ble rammet av en ulykke på rullebanen torsdag ettermiddag.

17.01.08 22:35

Et passasjerfly fra Beijing landet på gresset flere hundre meter før landingsstripen på Heathrow flyplass torsdag ettermiddag. Alle passasjerene er evakuert fra flyet, som er en Boeing 777-maskin.

Er du på Heathrow? Ta kontakt med Nettavisen på +47 21 00 60 10 eller send sms/mms til 02255.

Brannvesenet ved flyplassen opplyser at de jobber med en hendelse, melder Reuters. Seks ambulanser og flere brannbiler rykket ut til flyet på rullebanen, og seks personer ble lettere skadd. Det er fortsatt uklart hva som forårsaket ulykken.

- Flyhjulene kollapset og dørene smalt opp. Den krasjet inn i rullebanen, og biter fløy i alle kanter. Deretter var det et enormt smell og flyet skled sidelengs bortover rullebanen, sier John Rowland som var vitne til hendelsen, melder BBC.

Innstilt
Flere flyavganger har blitt innstilt som en følge av ulykken, mens den ene landingsstripen er fortsatt åpen for trafikk. Blant annet er statsminister Gordon Browns flight til Kina rammet av forsinkelsene.

Sky News’ politiske redaktør Adam Boulton befinner seg på flyet til Gordon og sier at statsministeren tar episoden med fatning. TV-bilder viser at et av flyets vinger har en stor rift i seg. I tillegg kan det se ut som at den ene motoren har falt av flyet.

Ingen tegn på terror
Heathrow flyplass opplyser i en pressemelding at et British Airways-fly måtte foreta en nødlanding kl. 13.42 norsk tid. Det er ingenting som tyder på at ulykken ble forårsaket av et terrorangrep, opplyser Scotland Yard.

136 passasjerer befant seg på flyet da ulykken inntraff.

Boeing 777, som benyttes av en rekke flyselskaper, har aldri vært involvert en alvorlig ulykke.

- Dette er det nærmeste vi har kommet en katastrofe, sier CNNs kommentator Richard Quest.

Heathrow flyplass er en av verdens travleste flyplasser, og det er rundt 1300 flyavganger hver dag.

Gardermoen berørt
Foreløpig er det både forsinkelser og kanselleringer på flygninger fra Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) til London Heathrow torsdag kveld, som følge av ulykken.

- Det er SAS og British Airways som er berørt, og foreløpig er det én kansellering som jeg kjenner til, sier informasjonssjef Jo Kobro ved OSL til Nettavisen klokken 16.20.

Det er SASs flight SK 811 klokken 17.10 som er innstilt. Forøvrig er det også et SAS-fly som skulle tatt av klokken 15.05 som er forsinket til 16.30.

Sjekk forsinkelser og kanselleringer fra Gardermoen her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.