RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Underholdt hverandre med hundedrap

Sist oppdatert:
Norske soldater i Kosovo filmet hverandre mens de brukte logrende hunder som levende målskiver. Se den sjokkerende videoen her.

Det viser en video som sirkulerer blant norske Kosovo-veteraner, skriver VG. Videoen opprører både forsvarsledelsen og dyrevenner.

Soldatene på videoen morer seg ifølge avisen med å skyte hunder, med skrekkslagne barn som tilskuere.

En av scenene i videoen viser to norske soldater med pistoler som står en drøy meter fra en bundet, logrende og bjeffende hund. Uten grunn skyter den ene soldaten hunden, som faller livløs i bakken. Soldatene smiler og ler.

- Denne skytingen av hundene er uautorisert og skulle ikke ha skjedd, sier sjefen for Situasjonssenteret i Forsvarsdepartementet, Steinar Hannestad til VG. Han var selv bataljonssjef for norske styrker i Kosovo i 2000.

Løshunder skal ha vært et problem i Kosovo, og i den forbindelse ble det organisert en hundejakt, men Hannestad sier at det neppe er det som foregår på videoen.

- Tar stor avstand

Beate Midttun, assisterende pressetalskvinne i Forsvarsstaben, varsler at hendelsene på videoen vil bli gransket.

- Vi tar stor avstand fra den videoen som nå sirkulerer. Dette er overhodet ikke forenlig med hvordan vi ønsker å framstå, sier seniortalsmann Per Høiby i Forsvarsstaben til NRK.

- Er dette et mannskap som fortsatt er i tjeneste i Kosovo bør de kalles hjem umiddelbart. Uansett, bør dette få følger for soldatene på en eller annen måte, sier lederen for Stortingets forsvarskomite, Marit Nybakk til Dagbladet.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere