Ungarns statsminister går av

Ungarns statsminister Peter Medgyessy trakk seg i dag fra sin stilling etter en kontroversiell ommøblering i regjeringen.

25.08.04 20:03

Ifølge en ungarsk radiostasjon skal et mistillitsforslag mot ham som det regjerende sosialistpartiet var ventet å fremme i neste måned, være årsaken til at statsministeren valgte å gå av, melder AFP.

- I henhold til gjeldende protokoll har levert min oppsigelse til republikkens president, sa Medgyessy på en pressekonferanse onsdag.

Millionær ny kandidat
Hans skjebne ble ifølge AFP forseglet allerede forrige uke. Da stilte statsministeren som førte Ungarn inn i EU, sin plass til disposisjon etter en kontroversiell ommøblering i regjeringen. Partiet godkjente hans ønske om å tre av, og dermed går Medgyessy av.

Det regjerende ungarske Sosialistpartiet har valgt millionæren Ferenc Gyurcsany som ny kandidat til statsministervervet, melder NTB/Reuters/AFP.

Gyurcsany ble valgt på en ekstraordinær partikongress onsdag. For å bli statsminister trenger han støtte fra koalisjonspartneren Fridemokratene, men dette partiet har allerede varslet at det vil støtte sosialistenes kandidat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.