*Nettavisen* Nyheter.

Ungarsk kamerakvinne beklager sin opptreden

Petra Laszlo, den ungarske kamerakvinnen som ble filmet da hun sparket og spente bein på flyktninger, sier hun er lei seg for det hun gjorde, og for reaksjonene mot henne.

11.09.15 18:53
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=xWS9L_J2-ZPIFilCfd8IKYd0HGgBQw2PiKAqQWZyVy74jk9DvWeSCrPBF-2WWvzkDUelzCVMJlz0heR8ZflxvAPxRlobOTsr&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

- Jeg angrer helt ærlig på det jeg gjorde. Jeg er i sjokk over det jeg gjorde og over hva som ble gjort mot meg, skriver hun i et åpent brev på nettsiden til avisa Magyar Nemzet.

Hun sier at hun fikk panikk da hundrevis av migranter stormet mot henne, og at hun prøvde å beskytte seg selv.

- Jeg er ingen hjerteløs, rasistisk kamerakvinne som sparker barn. Jeg er kvinne og mor til små barn, som nå har mistet jobben og som tok en dårlig beslutning i panikk, skriver hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marko Djurica

TV-kanalen hacket

Laszlo fikk sparken fra den høyreradikale TV-kanalen hun jobbet for, etter at videoer av henne spredte seg på internett. På videoene kan man se henne sparke en jente og spenne bein på en mann som løper med et barn i armene.

TV-kanalen hennes, N1TV, var fredag ute av funksjon etter angivelig å ha blitt hacket av tyrkiske hackere.

På Facebook hevdet en tunisisk, islamistisk hackergruppe at en tyrkisk gruppe hadde slettet hele kanalens nettside, arkiv og korrespondanse.

Fotballtrener
Mannen som falt så lang han var i gresset med sitt lille barn etter at hun spente bein for ham, er navngitt som en fotballtrener fra Deir Ezzor i Syria, ifølge CBS.

Osama Abdul Mohsen måtte flykte med familien da byen ble rasert i borgerkrigen og huset deres bombet av president Assads fly.

Det sier hans eldste sønn, som er blitt igjen i Tyrkia med sin mor og 13 år gamle søster, mens faren reiste i forveien med den sju år gamle minstesønnen for å prøve å starte på nytt i Tyskland.

Hard linje

Ungarns høyreradikale regjering har inntatt en hard linje mot de tusener av mennesker som flykter fra krig og konflikt i Syria, Afghanistan og andre steder, og som strømmer inn i Europa, og kaller dem en trussel mot Europas velstand og kristne verdier.

Over 170.000 flyktninger og migranter, mange av dem fra Syria, har kommet inn i Ungarn hittil i år. Politiet prøver å ha kontroll over dem, men de aller fleste vil ikke registreres i Ungarn og ønsker seg bare videre til Tyskland eller Sverige. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.