RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdommens underverk

Sist oppdatert:
Over 100 millioner mennesker stemte frem Verdens sju nye underverk i juli i år.

(SIDE2): Majoriteten av disse stemmene kom fra barn og ungdom fra verdens utviklingsland. Det var særlig barn fra Afrika og Midtøsten som deltok i dette første globale valget, skriver australske News Digital Media.

Avstemningen ble gjennomført via nett, sms og telefon, så det skal ha overrasket noen at ikke flere av stemmene kom fra industriland.

Innfallsport
- Det virker som om mennesker i utviklingsland bruker Internett annerledes enn vi i den vestlige og nordlige delen av verden, sier president for kampanjen, Bernard Weber.

Han tror nettet er mer en innfallsport til resten av verden for mennesker i U-land. Nettbruken hos oss inkluderer mer surfing, chatting og forbruk av innhold.

Land som Kina og India brukte avstemningen til å anmode sine landsmenn om å stemme på egne underverk. Under oppsummeringen av den globale stemmegivningen, påpeker Weber at responsen fra dem som deltok tyder på at de stemte objektivt. Entusiasmen har også vært stor i land der det ikke var med noen aktuelle undre.

Sju pluss pyramidene
Uansett havnet Den kinesiske mur, Petra (Jordan), Kristusstatuen i Rio (Brasil), Machu Picchu, (Peru), Chichen Itza (Mexico), Colosseum (Italia) og Taj Mahal (India) på den nye listen over verdens sju nye underverk.

Pyramidene i Giza (Egypt) ble under avstemmingen fjernet, siden dette er det eneste gjenværende av de opprinnelige sju verdensundrene. Byggverket ble heller gitt status som særlig kandidat.

Les mer om underverkene på Wikipedia.

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere