RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdomsgjeng kan stå bak

Foto: EPA/Ulises Rodríguez
Politiet i San Salvador utelukker ikke at medlemmer av en av byens ungdomsgjenger kan ha stått bak drapet på norske Erlend Saxegaard (30) fredag. Gjengene regnes som svært farlige.

Vitnene som i går ble tatt inn til avhør gav lite resultat i etterforskningen. Politiet i El Salvador fortsetter etterforskningen for fullt.

- Politiet arbeider ut i fra en teori om at noen kom med bil til det populære restaurantområdet, på jakt etter noe å stjele. Om dette er ungdomsgjenger eller andre kriminelle, er vanskelig å si, sier ambassadør Rolf Berg i Guatemala til TV 2 Nettavisen.

Farlige gjenger
Mandag ble 21 medlemmer av den beryktede ungdomsgjengen «Mara Salvatrucha» i San Salvador pågrepet (bildet), siktet for skadeverk, ran og mord, samt besittelse av ulovlige våpen. Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, har ikke arrestasjonen noe med drapsetterforskningen å gjøre.

Ambassadøren i Guatemala har fulgt saken i nabolandet nøye og har daglig kontakt med politiet i hovedstaden San Salvador. Han forteller til TV 2 Nettavisen at ungdomsgjenger, såkalte «mareros» er et stort problem i alle større byer i sentral-Amerika. I El Salvador er det til og med ulovlig å være medlem i en slik gjeng.

Den siste tiden har alle landene i regionen satt i verk en sterk offensiv mot denne typen gjenger. Fredag forrige uke ble 16 medlemmer av en annen gjeng arrestert i hovedstaden, også de siktet for ran og mord.

- Disse gjengene har sine egne territorier. De lar det gå utover hverandre og andre som kommer i veien, sier ambassadøren.

Fatal veskenapping
Politiet i San Salvador antar at drapet på 30 år gamle Erlend Saxegaard begynte som en veskenapping og at han og samboeren ble tilfeldige ofre. Men ranet utviklet seg plutselig til noe mye mer alvorlig. Samtidig som samboer Heidi Røsok (25) fikk vesken nappet ut av hendene, ble Saxegaard skutt i magen. Han døde av skadene på sykehuset noen timer senere.

Nå er det bare formaliteter som gjenstår før kisten med levningene etter 30-åringen kan sendes hjem til Norge. I følge ambassadør Berg jobber den norske konsulen i El Salvador med de siste formalitetene.

- Vi regner med å få de siste papirene i dag eller morgen. Så snart dette er klart, blir kisten sendt til Norge, forteller han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere