RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdomspolitikere lo av Muhammed

Det danske Folkepartiet beklager at partiets ungdomspolitikere gjorde narr av profeten Muhammed ved en sommerleir i år.

Ungdomspolitikerne tegnet blant annet Muhammed som drikker øl, Muhammed som kamel og Muhammed som terrorbomber København. Folkepartiet er kjent for sin populistiske og innvandringsfiendtlige linje, men beklager at enkelte av dets ungdomspolitikere gjorde narr av Muhammed tidligere i år, melder AP.

Likevel mener Folkepartiet at det er «greit å drive gjøn» med religiøse og politiske figurer.

Konkurranse
Lederskapet i det danske folkepartiets ungdom organiserte en tegnekonkurranse blant sine medlemmer under et årlig stevne 4-6 august i sentrum av Danmark. Iført turban og bombebelter konkurrerte ungdomspolitikerne om å tegne profeten Muhammed, melder AFP fredag.

Videoklipp som viser de unge politikerne med en av tegningene har blitt postet på enkelte nettsteder.

- Det er dårlig stil, fordi det skygger for vår politiske linje, sier ungdomsorganisasjonens leder, Kenneth Kristensen, til AP. Han var ifølge AFP ikke selv til stede på leiren.

- Greit å spøke
Kristensen la likevel til at han syntes «det må være greit å spøke med Muhammed, Jesus eller (den tidligere amerikanske presidenten) Bill Clinton. Vi må ikke begrense oss.»

En av tegningene blir på videoen vist frem av en kvinne. Hun viser frem en tegning av en kamel, og sier det «er hodet til profeten Muhammed.» Kamelen har ølflasker som pukler. Gruppen ler mens kvinnen forklarer tegningen.

Karikaturstrid
Danske Nyhedsavisen var først til å melde om saken fredag. Tegnekonkurransen ble avslørt av det tidligere partimedlemmen Martin Rosengaard Knudsen fra kunstnergruppen «Defending Denmark».

Affæren kommer i kjølvannet av en rekke voldelige protestaksjoner etter at karikaturtegningene av profeten Muhammed ble postet i danske Jyllands-Posten i fjor høst. Fire måneder senere ble de trykket på nytt i en rekke vestlige medier, noe som utløste en voldsom protestbølge fra Marokko til Indonesia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere