RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge kvinner skutt og drept

(Foto Mats Roslund / HD / SCANPIX)
Sist oppdatert:
To personer er siktet etter at to unge kvinner ble funnet skutt og drept i skogen i Skåne søndag. De to jentene var på vei til fest da de forsvant.

Allerede natt til lørdag ble to 18 år gamle jenter meldt savnet. Lørdag morgen ble 18-åringenes bil funnet ødelagt, men da politiet gjennomsøkte området fant de ikke spor av dem.

De to unge kvinnene ble funnet drept et par hundre meter inn i skogen ved Båstad søndag, fem kilometer sør for der bilen ble funnet.

Kvinnene ble funnet etter at en person ved 14-tiden ringte og tipset politiet om at det lå to døde kropper ved gamle E6, som går parallelt med nye E6 i området.

Avhørt i natt
De to pågrepne ble brakt inn til avhør søndag, og avhørene pågikk hele søndag kveld. Natt til mandag ble de to siktet for skjellig mistanke om drap eller medvirkning til drap.

Politiet i Helsingborg vil ikke opplyse hvor de to ble arrestert, men sier det skjedde uten dramatikk.

Avhørene fortsetter mandag.

På vei til fest
De to drepte kvinnene ble funnet cirka 5 kilometer sør for stedet der 18-åringenes bil ble funnet. Bilen hadde de lånt av den ene jentas mor for å dra på fest i byen Varberg.

Jentene dro imidlertid i motsatt retning i stedet, mot byen Båstad.

- Den siste direktekontakten var fredag kveld, da de ringte en gutt i nærheten av Båstad og fortalte at de kom til å dra til ham dersom det var kjedelig på festen i Varberg, sier politimannen Håkan Johnsson til Helsingborgs Dagblad.

Den ene av de to drepte er identifisert som en av de savnede jentene, skriver Aftonbladet. Men politiet hadde søndag kveld ikke slått fast at den andre drepte er identisk med den andre kvinnen som er meldt savnet. Identifiseringen vil trolig ikke være klar før tidligst mandag, ifølge avisa.

- Skutt med hagle
Politiet sperret av området der de to ble funnet, og teknikere og rettsmedisinere ble tilkalt. Men politiet ville ikke gi noen opplysninger om de har funnet noen spor, eller hvordan jentene var blitt drept.

- Vi kan av hensyn til etterforskningen ikke si noe om hvordan det så ut på stedet der likene ble funnet eller gi noen detaljer. Men de er blitt drept, sier Charley Nilsson, ved politiet i Helsingborg.

Avisa Expressen skriver at jente skal ha blitt skutt med haglgevær og dumpet i skogen.

Den ene av de to siktede skal være en 18 år gammel mann, som er sønn av en av Sveriges mest kjente og hardbarkede forbrytere, skriver Dagbladet. Sønnen skal også selv være en kjent kriminell.

Kilder Expressen har snakket med sier en av politiets teorier er at jentene hadde avtalt å treffe 18-åringen etter å ha blitt kjent med ham gjennom en pratekanal på internett.

(NTB-TT)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere