RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CALIFORNIA BRENNER: Et husi i brann i Seigler Springs i California søndag. Guvernøren har erklært unntaktstilstand i staten på grunn av brannene i nord.
CALIFORNIA BRENNER: Et husi i brann i Seigler Springs i California søndag. Guvernøren har erklært unntaktstilstand i staten på grunn av brannene i nord. Foto: Josh Edelson (Afp)

Unntakstilstand i brannherjet California

Sist oppdatert:
Hundrevis av bygninger er ødelagt og mange tusen mennesker evakuert som følge av flere skogbranner i California.

En av brannene nærmer seg flere byer nord for vindistriktet Napa Valley.

Guvernør Jerry Brown har erklært unntakstilstand i de brannherjede fylkene Lake og Napa.

– Den kommer som følge av Valley-brannens virkninger. Den har svidd av mange tusen hektar land, ført til evakuering av beboere og har gjort skade på veier og annen infrastruktur, sier Brown.

– Selv om våre mannskaper ikke har kunnet gjøre en fullstendig evaluering av skadene, vet vi at hundrevis av byggverk er ødelagt, sier informasjonssjef Daniel Berlant i Cal Fire om brannen som omtales som Valley-brannen. Den er en av 13 branner som herjer i California for tiden, og den dekker nærmere 17 kvadratkilometer. Den såkalte Butte-brannen dekker drøyt 26 kvadratkilometer. Mens brannvesenet har kontroll på rundt 20 prosent av den sistnevnte brannen, har de ingen kontroll over den første.

Fire brannmenn har fått annengradsforbrenninger i brannen som har sendt tusenvis på flukt og ødelagt flere hundre bygninger i California.

I tillegg til store materielle skader og at tusenvis av mennesker har måttet forlate hus og hjem, er fire brannmenn sendt til sykehus med annengrads forbrenninger. De ble fløyet inn i brannområdet med helikopter for å delta i slukkingsarbeidet. Valle-brannen brøt ut lørdag, og varmt vær og tørke bidro til at den spredde seg eksplosivt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere