RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unntakstilstand i Georgia

Sist oppdatert:
President Saakasjvili forbyr demonstrasjoner etter det som betegnes som et kuppforsøk.

Georgias president Mikhail Saakasjvili erklærer onsdag kveld unntakstilstand i hovedstaden Tbilisi. Demonstrasjoner er midlertidig forbudt Ved 22.20-tiden melder nyhetsbyrået AP at unntakstilstanden er utvidet til å gjelde hele landet.

196609

- Kuppforsøk
- Det er gjennomført et kuppforsøk, og vi er nødt til å reagere på det, sier statsminister Zurab Nogaideli i en fjernsynssendt tale.

Presidenten vil underrette parlamentet innen 48 timer, slik grunnloven krever.

Dette kommer etter at det i hovedstaden er avholdt flere store demonstrasjoner mot styresmaktene. Demonstrantene krever Saakasjvilis avgang, og de ble møtt med opprørspoliti som skjøt med gummikuler og brukte batonger, vannkanoner og tåregass for å stagge den rasende massen.

Rundt 250 er fraktet til sykehus med skader.

- Russland oppmuntrer til uro
President Saakashvili sa i en fjernsynsoverført kunngjøring at de harde metodene var påkrevd for å unngå kaos og anklager Russland for å oppmuntre uroen. Moskva har benektet dette.

Georgiske spesialstyrker stormet og stengte tidligere onsdag en fjernsynskanal som støtter opposisjonen. Landets myndigheter har ikke kommentert aksjonen mot tv-kanalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere