RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UP-AKSJON: På det ene bildet ser man blant annet hvordan en politimann gjemmer seg under et stort trafikkskilt. Et annet bilde viser to av flere patruljebiler som er klare til å innhente råkjørerne, mens det tredje bildet viser en som ble stanset.
UP-AKSJON: På det ene bildet ser man blant annet hvordan en politimann gjemmer seg under et stort trafikkskilt. Et annet bilde viser to av flere patruljebiler som er klare til å innhente råkjørerne, mens det tredje bildet viser en som ble stanset. Foto: Brede Høgseth Wardrum (Romerikes Blad)

UP bøtela 28 E6-bilister bare timer før fartsgrensen settes opp

Sist oppdatert:
Det ble storfangst for UP da de bestemte seg for å avholde laserkontroll på E6 ved Mogreina tirsdag ettermiddag og kveld.

E6 ULLENSAKER (RB): Natt til onsdag settes fartsgrensa på E6 opp til 110 kilometer i timen. UP feiret med å bøtlegge 27 og frata én lappen.

Bildene dokumenterer Utrykningspolitiets (UP) aksjon tirsdag.

Se saken i rb.no

På det ene bildet ser man blant annet hvordan en politimann gjemmer seg under et stort trafikkskilt. Et annet bilde viser to av flere patruljebiler som er klare til å innhente råkjørerne, mens det tredje bildet viser en som ble stanset.

Og det ble storfangst for UP da de bestemte seg for å avholde laserkontroll på E6 ved Mogreina tirsdag ettermiddag og kveld.

Til sammen 28 bilister havnet i garnet.

– Én av dem ble fratatt førerkortet. det var en 48-åring fra Eidsvoll som kjørte i 146 kilometer i timen i 100-sonen på stedet, sier operasjonsleder Petter Olausson i Romerike politidistrikt.

De andre slapp noe billigere unna.

– Det ble delt ut 27 forenklede forelegg, sier Olausson.

At UP holder laserkontroll på E6 hører mildt sagt til sjeldenhetene.

Bedre ble det ikke at den ble avholdt bare timer før fartsgrensen på stedet økes.

Som RB meldte tidligere tirsdag, så vil Statens vegvesen i løpet av natta oppjustere fartsgrensen fra 100 til 110 km/t på strekningen fra Grankrysset på Frogner i Sørum til Kolomoen i Hedmark.

Strekningen er på totalt 77 kilometer.

Uansett skapte UPs laserkontroll reaksjoner fra bilistene tirsdag.

– Jeg kan bekrefte at svært mange har ringt inn til oss i forbindelse med dette. Det er imidlertid ikke vi som står bak, men UP. hvorfor, det må dere nesten spørre dem om, sier Olausson.

Se flere saker i rb.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere