*Nettavisen* Nyheter.

USA: - Kan ramme Irans atomanlegg tross russiske missiler

USA har i flere år nektet å utelukke et militært alternativ til konflikten med Iran om det sjiamuslimske regimets atomprogram. Bildet viser USAs forsvarssjef Martin Dempsey. Foto: James Lawler Duggan (Reuters / NTB Scanpix)

Et russisk rakettsalg til Iran berører ikke USAs evne til å bombe iranske atomanlegg om nødvendig, sier USAs forsvarssjef Martin Dempsey.

- Vi har i flere år visst at disse systemene kunne komme til å bli solgt til Iran, og har tatt dette med i beregningen i alle våre planer, sa den amerikanske generalen på en pressekonferanse torsdag.

Russland åpnet denne uken for å levere avanserte bakke til luft-raketter av typen S-300 til Iran. Regimet har i dag ikke luftvernraketter som kan skyte ned moderne jagerfly og bombefly, og et eventuelt russisk salg av S-300-systemet til Iran vil derfor være en formidabel oppgradering av landets luftvern.

Militære eksperter er imidlertid usikre på om S-300 vil kunne utgjøre en trussel mot USAs såkalte stealth-fly, fly med egenskaper som gjør dem vanskelig å oppdages av radar.

USA har i flere år nektet å utelukke et militært alternativ til konflikten med Iran om de sjiamuslimske regimets atomprogram. I begynnelsen av april inngikk imidlertid Iran en rammeavtale med USA og andre stormakter om landets atomprogram, og partene har satt seg frist til å komme fram til en endelig avtale innen 30. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.