RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA: - Kan ramme Irans atomanlegg tross russiske missiler

USA har i flere år nektet å utelukke et militært alternativ til konflikten med Iran om det sjiamuslimske regimets atomprogram. Bildet viser USAs forsvarssjef Martin Dempsey.
USA har i flere år nektet å utelukke et militært alternativ til konflikten med Iran om det sjiamuslimske regimets atomprogram. Bildet viser USAs forsvarssjef Martin Dempsey. Foto: James Lawler Duggan (Reuters / NTB Scanpix)
Et russisk rakettsalg til Iran berører ikke USAs evne til å bombe iranske atomanlegg om nødvendig, sier USAs forsvarssjef Martin Dempsey.

- Vi har i flere år visst at disse systemene kunne komme til å bli solgt til Iran, og har tatt dette med i beregningen i alle våre planer, sa den amerikanske generalen på en pressekonferanse torsdag.

Russland åpnet denne uken for å levere avanserte bakke til luft-raketter av typen S-300 til Iran. Regimet har i dag ikke luftvernraketter som kan skyte ned moderne jagerfly og bombefly, og et eventuelt russisk salg av S-300-systemet til Iran vil derfor være en formidabel oppgradering av landets luftvern.

Militære eksperter er imidlertid usikre på om S-300 vil kunne utgjøre en trussel mot USAs såkalte stealth-fly, fly med egenskaper som gjør dem vanskelig å oppdages av radar.

USA har i flere år nektet å utelukke et militært alternativ til konflikten med Iran om de sjiamuslimske regimets atomprogram. I begynnelsen av april inngikk imidlertid Iran en rammeavtale med USA og andre stormakter om landets atomprogram, og partene har satt seg frist til å komme fram til en endelig avtale innen 30. juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere