Gå til sidens hovedinnhold

USA: - Vi vet hvor bin Laden er

USA mener de har ringet inn Osama bin Laden. Al-Qaida-lederen gjemmer seg i et område som er mindre enn Nesodden kommune.

Bin Laden befinner seg ifølge en ny rapport i et 52 kvadratkilometer stort område i Pakistan. Ifølge den velrenommerte avisen Christian Science Monitor har USA utpekt et lite område i grensetraktene mellom Pakistan og Afghanistan som terrorlederens oppholdssted, skriver Aftonbladet.

Det er første gang USA kommer med så detaljerte opplysninger om hvor de mener bin Laden er.

Området amerikanske tjenestemenn peker ut, ligger 40 mil fra Pakistans hovedstad Islamabad, men er likevel i en helt annen verden. Provinsen Sør-Waziristan er kontrollert av pashtunstammer, og lokalbefolkningen hevder at området kryr av al-Qaida-medlemmer.

Avsidesliggende
Pashtunstammene misliker sterkt innblanding fra myndighetene, og området er avsidesliggende uten gode veier. Forrige uke sendte al-Jazeera et videoopptak av bin Laden og hans nestkommanderende Ayman al-Zawahiri. I opptaket gikk de to i et steinete fjellandskap, som er det vanlige i det sørlige Waziristan.

Eksperter har lenge trodd at bin Laden gjemmer seg i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan. Det nye er nå at tjenestemenn opplyser til Christian Science Monitor at de konsentrerer seg om et lite område rundt byen Wana. Området er på 52 kvadratkilometer. Til sammenlikning er Nesodden kommunes areal 60 kvadratkilometer.

Nøler
USA nøler med å sende spesialstyrker inn i området, fordi lokalbefolkningen er så USA-fiendtlig. Nylig ble åtte personer skutt fordi de var mistenkte for å være informanter for USA.

Amerikanernes taktikk ser ut til å være å bruke nettopp slike lokale informanter, og sette inn spesialstyrker når de har fått et svært presist tips.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget