RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA aksjonerte i Bagdad

Sist oppdatert:
To personer skal være drept i forbindelse med amerikanske aksjoner mot geriljastyrker i den irakiske hovedstaden.

Amerikanske styrker slo onsdag kveld til mot det de mener er geriljagrupper i Bagdad. Opptil 20 eksplosjoner kunne onsdag kveld høres i byen, ifølge vitner. To personer skal være drept, melder NTB.

- En serie eksplosjoner, inntil to dusin, ble hørt i Bagdad onsdag kveld, forteller vitner til nyhetsbyrået Reuters.

Amerikanske offiserer sa at det skyldtes en operasjon som var rettet mot geriljagrupper og meldte kort tid etter at to mistenkte opprørere var drept, tre såret og ytterligere fem personer pågrepet.

Angrepet var rettet mot en spesiell bygning som ifølge en amerikansk talsmann fungerer som møteplass for geriljamedlemmer. Vitner mener at lyden av eksplosjonene kom fra den sørlige delen av byen.

De siste ti dagene er det gjentatte ganger avfyrt granater og raketter mot området hvor okkupasjonsmaktens administrasjon holder til. Tirsdag landet flere raketter i det avsperrede området vest for elven Tigris, uten at det skal ha ført til personskader.

De siste dagene har området USAs hovedkvarter i byen vært spesielt utsatt for granat- og rakettangrep. Det amerikanske hovedkvarteret ligger på vestsiden av elven Tigris i Bagdad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere