Gå til sidens hovedinnhold

USA: Al-Qaida-topp drept i Syria

Mushin al-Fadhli, mangeårig al-Qaida-topp og en av Osama bin Ladens nærmeste medarbeidere, er drept i et luftangrep i Syria, opplyser det amerikanske forsvaret.

Den 33 år gamle kuwaiteren Fadhli ble drept i et amerikansk luftangrep 8. juli, heter det i en uttalelse fra Pentagon tirsdag. Angrepet rammet kjøretøyet han reiste i i nærheten av Sarmada i Syria.

Fadhli skal ha ledet den al-Qaida-tilknyttede gruppen Khorasan, som opererer i Syria. USA hadde utlovet en dusør på 7 millioner dollar for Fadhli og hevder at han flyktet fra Afghanistan til Iran etter terrorangrepene mot USA i 2001.

LES OGSÅ: USA frykter ny gruppe i Syria

– Fadhli var en høytstående al-Qaida-tilrettelegger. Han var blant de få betrodde al-Qaida-lederne som fikk fremskreden informasjon om angrepene 11. september 2001, sier Pentagon-talsmann Jeff Davis i uttalelsen.

Amerikanske myndigheter har også tidligere meldt om Fadhlis død, men meldingen ble aldri bekreftet. Det amerikanske angrepet mot Fadhli skjedde i september i fjor, like etter at USA innledet sin luftkrig mot jihadister i Syria.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre