RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA avviser haitiske flyktninger

Amerikanske kystvaktbåter har i de siste to dagene stanset en rekke små båter med rundt 500 haitiske båtflyktninger som var på vei til Floridas kyster.

Den voksende bølgen av flyktninger er det første tegnet til at utallige haitiere forsøker å komme seg unna den kaoset som hersker i den fattige karibiske øystaten.

De fleste av båtene er stanset like nord for Haiti der den amerikanske kystvakten har trappet opp sin overvåking, men en fraktebåt med 21 haitiere om bord ble oppbrakt like utenfor Florida.

Båten kom fra Gonaïves, der opprøret mot president Jean-Bertrand Aristide begynte, og det er mistanke om at båten ble kapret. Kystvakten har beslaglagt flere skytevåpen på båten.

USA er ivrig etter å unngå en gjentakelse av den siste bølgen av båtflyktninger fra Haiti i begynnelsen av 90-tallet, da titusener av haitiere forsøkte å unnslippe uro og kaos ved å dra med små båter til Florida.

USAs president George W. Bush har i de siste dagene insistert på at haitiere må holde seg hjemme og ikke forsøke å ta seg til USA, fordi de vil bli avvist.

Bush-administrasjonen er spesielt bekymret for følgene av en ny haitisk flyktningkrise i Florida i et valgår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere