RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA beholder reiseforbud til Cuba

Kongressen i Washington vedtok sent onsdag å opprettholde restriksjonene på reiser til Cuba, til tross for at begge kamrene tidligere vedtok å fjerne dem.

Vedtaket ble gjort på et møte mellom representanter for de to kamrene for å samordne forslagene til budsjett for finans- og transportdepartementene fra Senatet og Representantenes hus, som vedtakene om å oppheve reiseforbudet inngikk i, melder NTB-AFP-Reuters.

President George W. Bush har tidligere truet med å legge ned veto mot hele budsjettet på 650 milliarder kroner om det inneholdt en fjerning av reiseforbudet.

Det opprinnelige vedtaket ville ha stanset bevilgningene til overvåkingen og kontrollen av reiseforbudet, noe som i praksis ville gjort det lovlig for amerikanere å reise til Cuba.

Motstandere av reiseforbudet, som er en koalisjon bestående av de fleste av demokratene, republikanere fra mateksporterende delstater, menneskerettsgrupper og næringslivet, var rasende over vedtaket som de sa ble gjort av noen få kongressfolk bak lukkede dører.

Senator Max Baucus fra Montana sa torsdag at vedtaket var gjort på en udemokratisk måte, og imot viljen til det store flertallet i begge kamre.

President Bush mener reiseforbudet vil bidra til å styrte regimet til Fidel Castro ved å hindre at Cuba får hard valuta, mens motstanderne beskylder Bush for å ville tekkes velgerne i Florida, der mange eksilcubanere holder til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere