Gå til sidens hovedinnhold

USA diskuterer angrep mot Iran

Amerikanske atomeksperter hevder de har nye bevis for iransk atomvåpenproduksjon.

I Washington-kretser diskuteres muligheten for militære angrep, hvis ikke Iran gir etter for FNs krav, melder NTB-Reuters-AFP.

- Nye satellittbilder viser at det kjente militære anlegget Parchin, sørøst for Teheran, kan være åsted for forskning, testing og produksjon av atomvåpen, hevder den amerikanske atomeksperten David Albright fra Institutt for forskning og internasjonal sikkerhet til nyhetsbyrået Reuters.

- Området har et potensial som burde gi inspektører fra FNs atomenergibyrå (IAEA) mandat til å gå inn der for inspeksjoner, legger Albright til.

- Bildene viser målsettingen om å utvikle atomvåpen, sier en amerikansk tjenestemann.

Bush-administrasjonens advarsler om at den ikke vil tolerere et Iran med atomvåpen, har utløst en intens politisk debatt i Washington om muligheten for militære angrep, ifølge avisa Financial Times.

Iran nekter

Iran, som har undertegnet ikkespredningsavtalen og til en viss grad godtatt inspeksjoner fra FNs atombyrå IAEA, benekter påstandene om at landet er i ferd med å utvikle atomvåpen.

Teheran avviser de amerikanske avsløringene torsdag som bare en ny løgn. Iranske myndigheter avviser også at de har nektet IAEA tilgang til Parchin-anlegget, slik USA hevder.

(©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget