RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA fryser Syria-midler

USA la torsdag økt press på Syria ved å fryse ledende politikeres konti.

Amerikanske myndigheter hevder Syrias innenriksminister, samt en annen representant for syriske myndigheter, finansierer og leder militære og sikkerhetsrelaterte operasjoner i Libanon. På bakgrunn av disse beskyldningene ble de amerikanske kontiene deres stengt, melder AP.

Ifølge det amerikanske finansdepartementet har innenriksminister Ghazia Kanaan og sjefen for syrisk militær etterretning rettet mot Libanon, Rustum Ghazali, bidratt til destabilisering i regionen.

Spenningen mellom Syria og USA har vært høy den siste tiden, spesielt etter de amerikanske beskyldningene om at syriske myndigheter har agenter i nabolandet Libanon. Amerikanske myndigheter mener Syria målrettet bidrar til destabilisering i regionen, og at Syria støtter terrorisme i Midtøsten.

Så sent som i mai forlenget president George W. Bush økonomiske sanksjoner mot Syria. Bush gjentok at Syria forblir en trussel mot USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere