*Nettavisen* Nyheter.

USA gir 354 mill til Abbas

Amerikanske myndigheter kunngjorde tirsdag at de skal gi 354 millioner norske kroner til palestinerne.

11.04.07 07:05

Det amerikanske utenriksdepartementet kunngjorde tirsdag at de vil overføre 59 millioner dollar, som utgjør 354 millioner norske kroner, i bistand til det palestinske folket.

Les også: Abbas: - Norge bør mekle
Les også: - Norge må snakke med Israel

USA overfører pengebeløpet dirkete til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas for å unngå at Hamas får tak i pengene. USA anser Hamas som en terroristgruppe og vil derfor ikke støtte dem økonomisk.

Øremerket
Talsmann for utenriksdepartementet, Sean McCormack, sier at bistanden er øremerket. 43 millioner skal gå til trening og utstyr til Abbas’ sikkerhetsstyrker, mens 16 millioner dollar skal gå til å ruste opp kontrollposten ved Karni-Crossing som er hovedgrenseovergangen nord i Gaza, melder CNN.

Kuttet ut økonomisk støtte
Hamas vant det palestinske valget i mars i fjor og fikk dermed kontrollen over den palestinske regjeringen. Både EU og USA kuttet ut all økonomisk bistand til Hamas-regjeringen fordi Hamas nektet å anerkjenne Israel som stat, i tillegg til at de ikke ville stanse angrep mot Israel. Nå som USA sender pengene direkte til Abbas, som representerer Fatha-fraksjonen, unngår USA problemet med å støtte Hamas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.