*Nettavisen* Nyheter.

USA gir milits seks dagers frist

USA gir militser som har patruljert gatene i Najaf siden attentatet mot en moské i forrige måned, frist til lørdag til å legge ned våpnene.

07.09.03 18:31

Men den væpnede militsen til den antiamerikanske Moqtada Sadr avviste å la seg avvæpne. En talsmann for gruppa, Sjeik Juad al-Issawi, sa at de trenger våpen for å forsvare sine religiøse ledere, melder NTB-AFP.

USA aksepterte å la noen væpnede militsgrupper vokte moskeer og hellige steder i Najaf etter attentatet 29. august da 83 mennesker, blant dem den sjiamuslimske lederen ayatolla Mohammad Baqer al-Hakim, ble drept.

Men dermed har også andre militsgrupper begynt å sette opp ulovlige veisperringer og sende ut væpnede patruljer i Najaf og den nærliggende byen Kufah.

USA har bedt det amerikansk-oppnevnte styringsrådet om å oppfordre de forskjellige gruppene til å la seg avvæpne frivillig før fristen.

En talsmann for de amerikanske marinesoldatene i Najaf, kaptein Edward Lofland, gjorde det klart at alle militsgruppene vil bli avvæpnet på den ene eller den andre måten for å bidra til å stabilisere landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.