RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA har militære superhackere

Sist oppdatert:
Det høres ut som en B-film fra Hollywood. En superhemmelig gruppe hackere blir rekruttert til militær jobbing for USA. Vel, de eksisterer.

Det amerikanske militæret har samlet sammen verdens mest imponerende hacker-gjeng i et hemmelig våpenprogram som koster mange milliarder å drive.

Avslørt i høring
Militær-hackerne skal inn i cyberkrigen og slå til mot fiendens nettverk – alt fra elektrisitet- til telefonnett, skriver det amerikanske magasinet Wired.

Gruppens eksistens ble avslørt i en høring for U.S. Senate Armed Services komité i forrige måned.

Navnet på gruppen med hackere er Joint Functional Component Command for Network Warfare, eller JFCCNW om du vil.

Cyberkrig
JFCCNW har i oppgave å forsvare nettverkene for det amerikanske forsvarsdepartementet og ikke minst for å utvikle såkalte Computer Network Attack, eller CNA på militært språk.

Utover dette er lite kjent, men Wired har blant annet snakket med en ekspert på cyberkrig som mener enheten er en felleskommando, med personer fra CIA, National Security Agency, FBI, de ulike militære bransjene og sivile.

Dan Verton, tidligere etterretningsoffiser i den amerikanske marinen, sier til Wired at han tror enheten er i stand til å ta ned nettverk og infiltrere fiendens pc-er for å stjele eller manipulere data.

Slipper løs virus
Han mener også at hacker-gruppen kan slippe løs et datavirus som tar ned kommando- og kontrollsystemer slik at fienden ikke kan kommunisere og styre landstridskreftene sine, eller avfyre bakke-til-luft-missiler.

Det høres ut som et skremmescenario i en science-fiction-roman, men det kan være grunn til bekymring for super-hackerne.

- Virkeligheten er at med en gang du har trykt på Enter-knappen, kan du ikke kontrollere hva som skjer. Hvis regjeringen skulle slippe løs et virus for å ta ned fiendens nettverk, radar, elektriske nett, har du ingen kontroll på hva viruset kan finne på å gjøre etterpå, sier Vernon.

Du kan lese hele artikkelen på Wireds hjemmeside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere