RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA har startet treningen av opprørere

Foto: YOUSSEF BOUDLAL (Reuters)
Sist oppdatert:
Amerikanske og egyptiske spesialstyrker har angivelig begynt å gi trening til opprørere i kampen om Libya.

En anonym opprørskilde sier til den arabiske nyhetskanalen Al Jazeera at han har gjennomgått millitær opplæring på et hemmelig anlegg i det østlig Libya.

Ifølge kilden kommer det våpenleveranser over grensen fra Egypt, men at disse ikke nødvendigvis har Egypt som opprinnelsesland.

- Han sa at dette var moderne, varmesøkende raketter og at de trengte opplæring i å bruke dem, noe amerikanske og egyptiske spesialstyrker som var der skulle gjøre, sier Al Jazeeras korrespondent i Benghazi.

Natt til søndag skal skytingen ha gjenopptatt i landets tredje største by, Misrata. Minst 13 personer skal ha mistet livet da et fly fra militærkoalisjonen skjøt på en konvoi som tilhørte opprørsstyrken mellom byene Brega og Brega og Ajdabiya fredag.

- Det var en feil av opprørerne. De skjøt i luften for å feire. Flyene trodde de ble angrepet og svarte med å skyte mot konvoien, sier opprørsoffiser Issa Khamis til Al Jazeera.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere