Gå til sidens hovedinnhold

USA innfører sanksjoner mot Daniel Ortegas datter

USA innfører sanksjoner mot fire støttespillere av Nicaraguas mangeårige president Daniel Ortega, blant dem datteren Camila Antonia Ortega Murillo.

President Joe Bidens administrasjon anklager de fire for å bidra til regimets undergraving av demokratiet og brudd på menneskerettighetene i landet.

– President Ortegas handlinger rammer nicaraguanerne og driver landet enda dypere inn i tyranni, sier Andrea Gacki, som leder sanksjonskontoret i det amerikanske finansdepartementet.

– USA vil fortsette å eksponere dem som fortsetter å lukke øynene for folkets vilje, legger hun til.

Beslutningen om å sette de fire på sanksjonsliste er et svar på at regimet i Managua nylig pågrep fire mulige presidentkandidater som dermed ikke kan delta i valget i november.

USA krever øyeblikkelig løslatelse av de fire, samt av andre opposisjonelle og aktivister som er pågrepet de siste ukene.

Ortegas datter har i flere år vært en nær rådgiver av faren og moren, visepresident Rosario Murillo, og hun leder en TV-kanal som ifølge USA driver propaganda for regimet.

Foruten henne er også Nicaraguas sentralbanksjef Leonardo Ovidio Reyes Ramirez, nestlederen i nasjonalforsamlingen, Edwin Ramon Castro Rivera, og generalen Julio Modesto Rodriguez Balladares satt på den amerikanske sanksjonslista.

(©NTB)