RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA innrømmer drap på sivile

Foto: STRINGER/AFGHANISTAN (REUTERS)
Sist oppdatert:
Men antallet drepte under angrepene i Farah-provinsen har de ingen oversikt over.

I en felles uttalelse bekrefter det amerikanske militæret og den afghanske regjeringen at sivile døde under angrepet i Farah-provinsen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Hvor mange sivile som ble drept er imidlertid uklart, da likene allerede er gravlagt.

Tidligere har afghanske talspersoner uttalt at mellom 30 og 70 sivile ble drept i kampene mandag og tirsdag. Innbyggerne har imidlertid utarbeidet en liste over navnet på 147 sivile de mener ble drept. Hvis dette tallet skulle vise seg å stemme, er dette det dødeligste angrepet siden 2001.

– Overdrevet
Talsmenn for det amerikanske militæret sier imidlertid at de tror at antallet drepte er overdrevet, til tross for at de selv ikke kan bekrefte antallet.

I fellesuttalelsen antyder de også at Taliban-krigere kan ha skyld i at talle på sivile som ble drept ble høyere enn nødvendig.

– Rapporter indikerer at Taliban-krigere tvang lokalbefolkningen inn i husene hvor de selv angrep koalisjonsstyrkene.

Ba USA stanse
Bombingen førte til at Afghanistans president Hamid Karzai gikk ut på amerikansk TV og ba USA om å stanse luftangrepene:

– Luftangrepene er ikke akseptable. Terrorisme finner ikke sted i de afghanske landsbyene eller i de afghanske hjem. Og dere kan ikke bekjempe terroristene ved hjelp av luftangrep, sa Karzai til CNN.

Ifølge FN skal USA, Nato og den afghanske regjeringen har drept 828 sivile i Afghanistan i fjor. Dette er nesten tredjedel mer enn året før. 552 ble drept i luftangrep.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere