RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA krever at de skyldige tas

Sist oppdatert:
USAs nye utenriksminister, Condoleezza Rice, krever at palestinske ledere må finne dem som er ansvarlige for selvmordsangrepet i Tel Aviv i natt.

Kravet blir fremsatt i en skriftlig uttalelse to og en halv uke etter at hun var på besøk i Israel og Vestbredden for å hjelpe til å vekke til live fredsprosessen i Midtøsten, melder Reuters.

- Terrorister som angriper, slik som dagens bombeangrep i Tel Aviv, dreper ikke bare sivile, men undergraver også lengselen og håpet til det palestinske folket, sier Rice.

Hun fordømmer selvmordsbomben utenfor nattklubben og gir sin sympati til ofrene.

En militant islamistisk hellig krig-gruppe har påtatt seg ansvaret for angrepet, som knuser innsatsen lagt ned i den nye våpenhvilen. Nattens angrep er den første palestinske bombeangrepet i Israel etter at den avdøde palestinske lederen Yasser Arafat døde 11. november i fjor.

- Vi forstår at det palestinske lederskapet har fordømt angrepet. Nå må vi få se handling som sender et klart budskap om at terrorisme ikke vil bli tolerert, sier Rice i uttalelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere