Gå til sidens hovedinnhold

USA krever væpnede flyvakter

Amerikanske myndigheter ber alle flyselskaper som flyr til, fra og over USA om å plassere væpnede vakter i flyene - hvis landet mener det er fare for terrorangrep.

Bestemmelsen ble utstedt mandag med øyeblikkelig virkning. Den kommer én uke etter at USA oppgraderte risikoen for terror til nest høyeste nivå på grunn av frykt for nye al Qaida-angrep på amerikansk territorium.

Økt sikkerhet
Væpnede vakter skal utplasseres når etterretning viser at det er særlig grunn til å frykte et angrep, melder NTB-Reuters.

-Jeg har sagt at vi vil innføre særskilte tiltak for å øke sikkerheten når det er nødvendig, og nå gjør vi nettopp det, sa minister for innenrikssikkerhet Tom Ridge mandag.

USA har allerede utplassert væpnede vakter på en rekke innenriksflyginger. De går om bord som vanlige passasjerer, men er klare til å gripe inn hvis noen skulle forsøke å kapre et fly.

Flygninger innstilt
Storbritannia kunngjorde søndag at væpnet politi vil bli utplassert på enkelte britiske flyvninger etter amerikanske advarsler om terrorangrep.

Forrige uke ble seks Air France-flyginger fra Paris til Los Angeles innstilt på grunn av bekymring fra amerikansk hold. 13 personer ble pågrepet, men ble senere løslatt siden de ikke skal ha hatt noen tilknytning til radikale grupper.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus